1. Log in met je e-mailadres en wachtwoord in de Connect backoffice.

2. Ga links in het menu naar Cadeaukaart - Uitbetalingen.

3. Om een nieuw uitbetalingsbestand te genereren, klik je rechts boven op 'Nieuw uitbetalingsbestand genereren'.

4. Je komt op een nieuwe pagina terecht waarop je een aantal zaken moet selecteren.

5. Als eerste selecteer je het programma waarvoor je een uitbetaling naar de ondernemers wenst te doen.

6. Vervolgens ga je de transactie data selecteren.

Als je voor de eerste keer een uitbetalingsbestand aanmaakt voor het geselecteerde programma, zal je volgende melding te zien krijgen:

Selecteer bij 'Eerste transactie op' de datum waarop er voor het eerst transacties hebben plaatsgevonden binnen jouw community.

De datum van 'laatste transactie op' wordt automatisch ingevuld (= dag van gisteren).

7. Kies bij Batchboeking voor 'Groepeer betalingen' of 'Betalingen opsplitsen' (in de meeste gevallen wordt er gekozen voor 'Betalingen opsplitsen').

8. Van zodra je de data hebt geselecteerd krijg je automatisch een overzicht van het aantal transacties en bijhorend bedrag binnen deze periode.

9. Klik vervolgens op 'Voltooien' rechts bovenaan.

10. Er verschijnt een pop-up waarin je de uitbetaling dient te bevestigen. Als de gegevens kloppen klik je op 'Voltooien'.

11. Je wordt automatisch teruggestuurd naar de beginpagina waar je zal zien dat er een nieuw bestand is aangemaakt.

Klik op 'Downloaden' om de SEPA-file te downloaden.

Er zal een .xml bestand gedownload worden. Dit bestand kan je ten slotte opladen in de online tool van je bank.

PS: als je klikt op 'Details bekijken' krijg je een overzicht van het uit te betalen bedrag per ondernemer.